fbpx


Even heel goed lezen...

Vai Forte is aangesloten bij de Stichting GGTO en de VvKR en daarmee bieden wij jou bepaalde garanties!

De GGTO staat er voor garant dat je het reeds betaalde deel van jouw reissom terug krijgt indien de touroperator in financieel onvermogen komt. Dit kan zijn vóór vertrek maar ook tijdens jouw verblijf op locatie. Bovendien garandeert de Stichting GGTO tijdens jouw verblijf de terugreis indien de touroperator, als gevolg van financieel onvermogen, hier niet meer voor kan zorgdragen. Door de touroperator wordt voor deze garantiestelling een vast bedrag van € 15,- per boeking in rekening gebracht aan de consument. Hiermee wordt het garantiefonds opgebouwd en onderhouden. Wij berekenen deze bijdrage gespecificeerd aan jou door.

De VvKR komt op voor de belangen van kleine, vaak specialistische reisorganisaties. Via VvKR bundelen we onze krachten en delen we onze expertise om zowel voor de reisorganisatie als de consument tot een zo groot mogelijke zekerheid en tevredenheid te komen.

 • Onze reizen worden met de grootste zorg samengesteld en via onze website zo compleet mogelijk aangeboden.
 • Na het tonen van jouw interesse in één van onze reizen sturen we jou per mail aanvullende en gedetailleerde informatie over de door jou gekozen reis. Daarna ben je vrij de keuze te maken of je meegaat of niet.  
 • Het invullen van het formulier via onze website verplicht je dus nog tot niets.
 • Het is goed om te weten dat wij op onze rouw- en verliesreizen in principe geen éénpersoonskamers beschikbaar hebben maar de ruime kamers (en indien noodzakelijk bedden) met elkaar delen. Let wel dat dit kan verschillen per accommodatie, wij vermelden dit steeds ook in de gedetailleerde informatie per mail. Wil je dat liever niet dan kan je dat uiteraard aan ons doorgeven en zullen wij een oplossing (evt. tegen een meerprijs) proberen te bieden. Op onze relatiereizen hebben wij uitsluitend tweepersoonskamers beschikbaar.
 • Bij onze vliegreizen hebben wij een bedrag van maximaal €200,- (excl. hand- en ruimbagage. Deze extra kosten zijn afhankelijk van met welke vliegtuigmaatschappij wij vliegen) opgenomen voor vliegtickets. Mochten de tickets op moment van boeken duurder uitvallen dan zullen wij het verschil vooraf kenbaar maken en extra in rekening brengen. 
 • Onze reizen zijn gebaseerd op voldoende deelname. Mocht een reis door onvoldoende deelname geen doorgang vinden dan laten wij dat minimaal 4 weken voor vertrek aan weten en ontvang je het reeds betaalde bedrag terug.
 • Wij raden ten zeerste aan om een goede reis- en annuleringsverzekering voor vertrek af te sluiten. Vai Forte kan niet aansprakelijk gesteld worden voor schade, verlies of diefstal van eigendommen tijdens de reis. U reist dus op eigen risico met ons mee.
 • Check ook of jouw zorgverzekering eventuele calamiteiten vergoedt in het buitenland. Vai Forte is hiervoor niet aansprakelijk.
 • Onze tarieven zijn voor particulieren inclusief BTW en voor bedrijven exclusief 21% BTW.

1. Annuleren van een geboekte reis kan altijd.
Wij hanteren vanaf het moment van boeken de onderstaande annuleringskosten:

 • 25% van de reissom tot twaalf weken voor vertrek
 • 50% van de reissom tot acht weken voor vertrek
 • 65% van de reissom tot zes weken voor vertrek
 • 75% van de reissom tot vier weken voor vertrek
 • 100% van de reissom tot twee weken voor vertrek

2. COVID-19 richtlijnen – ALGEMEEN

 • Om jouw en onze veiligheid te garanderen, houden wij ons strikt aan de richtlijnen van de Nederlandse en Belgische overheid. Tijdens ons verblijf zullen wij ook strikt de richtlijnen volgen van het betreffende land. We vermelden er wel expliciet bij dat je ten alle tijden geheel op eigen risico met ons meereist en wij niet aansprakelijk zijn of gesteld kunnen worden voor optredende ziekteverschijnselen bij jou of meereizenden.
 • Voorafgaand aan de reis ontvangen wij van jou een vaccinatiebewijs of een officiële negatieve Covid-19 PCR-test van maximaal 48 uur oud. Wij vertrouwen erop dat je ook alleen met ons meereist indien je geen ziekteverschijnselen hebt. 
 • Mocht een reis door een negatief reisadvies van de Nederlandse, Belgische, Italiaanse of Portugese overheid (vanwege het coronavirus, andere epidemie of pandemie) onverhoopt niet doorgaan dan geven wij geen geld terug maar verplaatsen wij in nauw overleg met elkaar de geboekte reis naar een andere datum. 

BIJ CODE ORANJE:

2.1 Corona en maatregelen op de plaats van bestemming 
De Covid-19 situatie en de Covid-19 maatregelen op de plaats van bestemming kunt u vinden in het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

2.2 Wijziging en annulering
Deze situatie verandert geregeld. Indien wij onze reisdiensten niet of niet veilig kunnen uitvoeren, zullen wij de reisdiensten wijzigen, annuleren, of u aanbieden deze om te boeken. Indien u zelf annuleert zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing. U kunt de geboekte reis alleen kosteloos annuleren indien de omstandigheden op de bestemming zodanig verslechteren, dat dit aanzienlijke gevolgen heeft voor de uitvoering van de overeengekomen reisdiensten.

2.3 Aanvullende eisen bij het (in)reizen en op de bestemming
Houd u er rekening mee dat het land van bestemming aanvullende eisen kan stellen, zoals het tonen van een negatieve uitslag van een PCR test, een Covid-19vaccinatiebewijs, quarantainemaatregelen, het dragen van een mondkapje, afstandsmaatregelen, etc.. Dit komt voor risico van de reiziger. Houd u er ook rekening mee dat het openbaar leven is beperkt en verder kan worden beperkt. Reisdienstverleners kunnen eveneens aanvullende eisen stellen om de veiligheid te waarborgen of een wettelijke plicht na te leven.

2.4 U krijgt corona op reis of u vertoont symptomen?
Het risico ten aanzien van het oplopen van corona, het vertonen van symptomen en de maatregelen en kosten die daarmee gepaard gaan komen voor eigen risico van de reiziger. Mogelijk wordt dit niet gedekt door een
(reis)verzekering. Waar nodig zullen wij u in dat geval hulp en bijstand verlenen.

2.5 Quarantaine bij terugkomst in Nederland
De Nederlandse overheid kan een quarantaineadvies of -verplichting hanteren wanneer u Nederland terug inreist.

3. Aansprakelijkheid
Hoewel er grote zorg een aandacht wordt besteed aan de opmaak en inhoud van onze website, kan het voorkomen dat er onjuistheden op de website worden aangetroffen. Wij aanvaarden hierover geen enkele aansprakelijkheid. Bovendien kunnen aan alle getoonde reizen extra en beperkende voorwaarden worden gesteld door de uitvoerende reisorganisatie en/of luchtvaartmaatschappij.

4. Privacy
Vai Forte respecteert jouw privacy en zorgt ervoor dat persoonlijke gegevens strikt vertrouwelijk blijven. Alle informatie aangaande persoonlijke gegevens wordt in overeenstemming met de Europese wetgeving en Nederlandse richtlijnen verwerkt. Wij stellen jouw persoonlijke gegevens op geen enkele manier beschikbaar aan derden, behalve ten behoeve van de uitvoering van de door jouw geboekte reis.

5. Copyright
Alle publicaties van Vai Forte zijn beschermd op basis van internationaal auteursrecht. Alle rechten zijn derhalve voorbehouden. Niets uit onze communicatie mag op enigerlei wijze vermenigvuldigd worden zonder nadrukkelijke, voorafgaande schriftelijke toestemming van Vai Forte.

Met Vai Forte reis je veilig want wij zijn aangesloten bij:

Vai Forte is onderdeel van RLD BV Nederland

Burgwal 9A
1791AH Den Burg

KVK: 72007435
BTW: NL8589.40.140.B01