fbpx

Alfons Vansteenwegen

Dé bekendste relatietherapeut van de Lage Landen. Zijn boek 'Liefde is een werkwoord' werd niet alleen een bestseller maar ook een begrip.
Zijn werk werd bekroond met de prestigieuze tweejaarlijkse Nederlandse seksuologieprijs van Emde Boas-Van Ussel. In 2011 werd zijn carrière door de World Association of Sexual Health bekroond met de Life Achievement Gold Medal Award.

Internationaal expert...

Alfons Vansteenwegen is professor in de psychologie (KU Leuven) en auteur van diverse bestsellers waaronder het alom bekende “Liefde is een werkwoord”, dit boek werd maar liefst 47 keer herdrukt. Hij is ook een veelgevraagd expert in de media en internationaal spreker. Zijn werk werd in diverse landen bekroond, hij wordt wel eens de Paus der relatietherapeuten genoemd.

Alfons is vijftig jaar getrouwd met Maureen Luyens, psychotherapeute en seksuologe  (UZ Leuven). Samen hebben ze hebben vier kinderen en dertien kleinkinderen. Gedurende meer dan dertig jaar hebben ze samen honderden koppels geholpen. Werk en privéleven kunnen niet dichterbij elkaar liggen dan bij hen het geval is.

Samen professioneel en privé een ijzersterk duo, ze bundelen zowel hun theoretische kennis als hun jarenlange praktijkervaring als psycholoog, seksuoloog en relatietherapeut tot een unieke combinatie om koppels te helpen hun relatie weer te versterken. Zij gaan dan ook samen als coaches mee op onze relatiereizen en dat is uniek!

Alfons en Maureen reizen enkele keren per jaar met ons mee naar diverse bestemmingen, op zo’n relatiereis staan zij zelf ook middenin de groep. De combinatie van samen reizen, genieten van de regio en professionele therapie maken dit geheel tot een unieke beleving. 

Onze geplande relatiereizen

Alfons op jouw event?

Alfons is een veelgevraagd spreker, boek Alfons voor jouw evenement hier.
Liever de boeken eerst lezen? Dat kan ook!

Liefde is een werkwoord

Liefde is een werkwoord

Een onverwoestbare klassieker voor al wie een leven lang wil werken aan zijn of haar relatie. In die boek richt Alfons zich tot partners die samenleven en tracht hen te helpen hun relatie te verbeteren.

Liefde op leeftijd

Liefde
op leeftijd

Een boek over relaties, seks en intimiteit op latere leeftijd. Wie droomt er niet van om samen met zijn partner oud te worden? Maar ook op latere leeftijd gaat de liefde niet altijd over rozen.

Alfons Vansteenwegen

Professioneel gastspreker

Met zijn jarenlange expertise kan je Alfons gerust de Paus der relatietherapeuten noemen. Hij is een veelgevraagd expert in de media en internationaal gevraagd spreker.