fbpx

Katrijn Desteghe

"Mijn leven werd een verhaal van hoge pieken en diepe dalen. Een verhaal van monddood zijn en helemaal mijn eigen stem weer vinden. Het werd ook een verhaal van aangaan van verbindingen en weer loslaten, de ene zachtjes, de andere abrupt en pijnlijk."

Op zoek naar mijn eigen stem...

Katrijn is dochter, zus van twee broers, mama van dochter Britt, tante, vriendin, buurvrouw en collega. Zij is Systemisch Coach, Rouw Coach, Systemisch Gezinscounselor en Soundhealer. Katrijn is vooral Vrouw, in verbinding met haar passie, in verbinding met haar systeem, in verbinding met wie Zij is. 

Als jonge twintiger stierf haar vader heel onverwacht. Haar hele systeem daverde op zijn grondvesten. Het leven zou nooit meer hetzelfde worden. Vertrouwen in het leven en in zichzelf werd wankel. Ze besloot om voor haar moeder en grootouders te zorgen, zonder het goed te beseffen nam ze de rol van haar vader over in het gezin. Door letterlijk die plek in te nemen parkeerde ze haar eigen verdriet en pijn. 

In 2001 startte ze ook haar eigen gezin, dochter Britt werd geboren. Maar al snel sloeg het noodlot weer toe en overleed de vader van haar dochter. Opnieuw stortte haar systeem in, maar nu ook dat van haar kind. Dus ging Katrijn met volle focus verder met het zorgen voor de mensen om haar heen. Want dat ‘hoorde’ zo, voor haar dan toch. Katrijn probeerde de pijn van haar dochter te dragen. Dit lukte natuurlijk niet, want Britt had haar eigen verdriet te doorleven. Britt is nu opgegroeid tot een prachtige jonge dame, zeker van haar stuk en zoekend naar haar plekje op deze aarde. 

Doorheen de jaren begon de zoektocht naar wie Katrijn zelf is. Ze vond op haar kronkelende pad uiteindelijk ook weer haar eigen stem. Ze doorworstelde zeer valse noten, maar kwam uit bij de mooiste aria’s. “Ik leerde dat anderen ‘helpen’ mij groot maakt. Daarom dat ik eerder kies voor de term ‘ondersteunen’ of ‘begeleiden’. Zo blijven we gelijkwaardig aan elkaar.” 

Katrijn vond ook haar weg op de iets minder traditionele paden. Zo werd ze gecertificeerd Soundhealer. Van kinds af aan merkte ze dat haar stem iets teweeg bracht bij andere mensen. Wanneer zij begon te zingen, kwam er rust en sereniteit bij anderen. Als kleuter werd zij door haar toenmalige juf voor een moeilijk hanteerbare klas gezet, Katrijn kreeg de klas stil door haar zang en directe aanpak. Door de jaren heen voelde ze dat werken met klanken ondersteunend en verhelderend kan zijn. Ook voelde ze steeds vaker dat het gebruik van haar eigen stem voor zichzelf en anderen een verdieping brengt. Sommige emoties of thema’s kunnen moeilijk onder woorden gebracht worden. Katrijn leerde deze omzetten in klank. Ook de wijsheden van Mantra en Bhajan zijn haar niet vreemd.

Zij haalt nu het beste uit zichzelf en het leven, met een duidelijke visie en een duidelijke missie. En dat is anderen ondersteunen in het vinden van hun eigen stem, doel, goed-voelen en deze stem weer zuiver te laten klinken. 

Katrijn legt verbinding in het nu, in dit leven maar ook in de dood. Hoe je met verdriet en verlies kan verdergaan, of hoe je je eigen afscheid kan bepalen. Katrijn staat heel trots in het nu en zorgt ervoor dat jij ook weer in je eigen kracht komt te staan. Met een luide en duidelijke stem! Je bent zeer welkom bij Katrijn. Gewoon, zoals jij bent! 

Alle geplande reizen met Katrijn

Haal het beste uit jezelf met Katrijn...

casual-cliffs-enjoyment-590510

Over het leven...

Het is mijn missie om jou te ondersteunen in het vinden van jouw stem, jouw doel en jouw 'goed voelen' of om jouw stem zuiverder te laten klinken. Ik maak verbinding met jou en jouw systeem. Om van daaruit jouw kracht en jouw doel weer helder te krijgen. Graag leef ik je voor dat hét kan, dat hét mogelijk is.

personal_madeira

Coaching

Als systematisch coach help ik jou het beste te halen uit jezelf, je loopbaan en je gezin. Stap voor stap gaan we naar de kern en bouwen we samen aan jouw betere 'ik'. Waar ligt jouw geluk, hoe voel je je beter op je werk en krijg je weer harmonie binnen jouw gezin. Ga jij mee met mij op pad?

hiker walking along the road to the mountains.

...en de Dood.

Sterven... een thema dat we liever allemaal uit de weg gaan. We worden niet geleerd hoe de dood een plek te geven in ons leven. Maar leven is ook sterven want die twee zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Hoe wil je dat anderen afscheid van jou nemen? Hoe ga je om met het verlies van een dierbare?