fbpx

Manuela Pieterse-May

Hoe donker het leven ook kan zijn, er is altijd licht aan het einde van de tunnel. Manuela verloor haar dochter en maakte de hel mee, ondanks het diepe donkere dal hervond zij de kracht om de zon weer te zien schijnen.

Achter de wolken schijnt de zon...

In 2012 stortte de wereld van Manuela Pieterse-May en dat van haar gezin in. Dochter Ximena werd op vijtienjarige leeftijd vermoord. Hoe donker het ook is, Manuela helpt en inspireert anderen om weer licht aan het einde van de tunnel te kunnen zien. Je hele leven bestaat uit keuzes maken. Ga je links of rechts? Maak je die keuzes intuïtief, bewust of misschien allebei. Vragen die wij onszelf ons hele leven op bepaalde momenten stellen.

“Zo heeft het overlijden van onze Ximena mij persoonlijk wel de figuurlijke ‘schop onder mijn kont’ gegeven. Ondanks het verdriet en verlies heeft het mij zoveel gebracht: een nieuwe blik naar mijzelf, zoveel positiviteit en relativeringsvermogen. Ximena is altijd mijn spiegel geweest en dat zal ze altijd blijven. Zij heeft mij laten zien en laat mij nog steeds zien dat het leven mooi is. Haar lijfspreuk is ‘achter de wolken schijnt de zon… ALTIJD’. Hoe donker het ook is, er komt een moment van licht aan het einde van de tunnel. Dat is wat mij laat relativeren. Mij met beide voeten op de grond houdt. Mij laat dromen en mij ertoe zet om anderen te helpen en te inspireren.

We treuren om haar dood en vieren haar leven…. ieder jaar weer. Ik zie het leven als een hartslag met ups en downs en tussenpozen. De ups en downs kunnen hoog en diep zijn, in mijn geval soms héél diep, maar het komt altijd terug in de fase van pauze. Daar waar je kan voelen en verwerken wat die ups of downs met je gedaan hebben. Daar waar je kan leren van je fouten en van de dingen die wel voor je werken, die bij je passen. Zodat je lessen kan meenemen en vooruit kan kijken.

Ik wil graag mensen helpen en stimuleren hun ‘Mana’ (terug) te vinden. Wat je ook hebt meegemaakt: trauma, misbruik, overspannen/burn-out of depressie: wanneer je, je ‘Mana’ (= Respect, Moed, Integriteit, Autoriteit, Kracht en Charisma) weer voelt, kan het leven een stuk minder ingewikkeld zijn.”

Alle geplande rouw- en verliesreizen met Manuela

Meer weten over Manuela?

781bfdb3-8cde-412e-a537-950a43cc15ad

Manu Mana
A way of life

In haar praktijk 'Manu Mana' kan je terecht voor hulp bij verlies en verdriet, coaching of gewoon een goed gesprek. Wat je ook hebt meegemaakt: trauma, misbruik, overspannen, burn-out of depressie. Manuela helpt je jouw 'Mana' (het beste in ons en om ons heen) weer te voelen.

hiker walking along the road to the mountains.

Inspirerend gastspreker

Manuela vertelt tijdens haar lezing "Het leven is mooi" hoe je kan doorgaan in het leven na een ingrijpende negatieve gebeurtenis. Hier doet ze haar eigen persoonlijke verhaal over hoe zij de moord op haar dochter heeft doorleefd en de kracht hervond om door te gaan en anderen te inspireren.

De Luisteraar
persoonlijke blog

Manuela schrijft in haar persoonlijke blog over haar eigen ervaringen, gedachten en gevoelens. Zij weet als geen ander hoe het is om het ene moment een stap vooruit te zetten om erachter te komen dat je daarna weer twee stappen terugzet. Hier leer je de persoon achter de coach kennen.

Ervaringen van onze deelnemers

Boek Manuela als spreker...

Vul onderstaand jouw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op om alle mogelijkheden van A tot Z door te spreken. Uiteraard zit je in deze fase van het proces nog nergens aan vast.