fbpx

Maureen Luyens

Seks, relaties, vreemdgaan of single door het leven... Al jaren verdiept Maureen zich in deze thema's en schreef er diverse bestsellers over.
Dankzij haar jarenlange therapeutische ervaring is zij een autoriteit in haar vakgebied. Aan de hand van concrete situaties geeft zij jou de nodige inzichten en handvaten voor een gelukkige relatie.

Alfons en Maureen in jordanie

Een realistische kijk...

Maureen Luyens is psychotherapeute, seksuologe (KU Leuven) en auteur van diverse bestsellers waaronder de klassieker “Liever vrijen”. Maureen schreef het boek vanuit haar jarenlange therapeutische ervaring. Het is een realistisch boek over de seksuele relatie tussen partners. Zij gaat ervan uit dat seks nooit af is, en dat de seksuele relatie voortdurend kan evolueren. Aan de hand van vele, herkenbare voorbeelden moedigt zij paren aan de eigen ervaring als uitgangspunt te nemen en niet een of ander idealistisch of rooskleurig beeld.

Maureen is vijftig jaar getrouwd met Alfons Vansteenwegen, professor in de psychologie (UZ Leuven). Samen hebben ze hebben vier kinderen en dertien kleinkinderen. Gedurende meer dan dertig jaar hebben ze honderden koppels geholpen. Werk en privéleven kunnen niet dichter bij elkaar liggen dan bij hen het geval is. Samen professioneel en privé een ijzersterk duo, ze bundelen zowel hun theoretische kennis als hun jarenlange praktijkervaring als psycholoog, seksuoloog en relatietherapeut tot een unieke combinatie om koppels te helpen hun relatie weer te versterken. Zij gaan dan ook samen als coaches mee op onze relatiereizen en dat is uniek!

Maureen en Alfons reizen enkele keren per jaar met ons mee naar diverse bestemmingen, op zo’n relatiereis staan zij zelf ook middenin de groep. De combinatie van samen reizen, genieten van de regio en professionele therapie maken dit geheel tot een unieke beleving. 

Onze geplande relatiereizen

Meer lezen van Maureen?

Liever vrijen vierkant.jpg

Liever vrijen

De ultieme gids voor een betere seksuele relatie. Met vele herkenbare voorbeelden van (echt)paren uit liefde of uit lust. Kun je seks leren? Zijn de verschillen tussen man en vrouw op seksueel vlak te overbruggen?
En vele andere vragen.

Hoe overleef je een liefdesaffaire klein.jpg

Hoe overleef je een liefdesaffaire

Een realistische visie op vreemdgaan. Waarom gaan mensen vreemd? Kun je na een verhouding nog gelukkig zijn met elkaar en die episode helemaal afsluiten? Nuttige adviezen voor het verwerken van een buitenechtelijke relatie.

De nieuwe single

De nieuwe single

Zowat één op de drie mensen leeft zonder partner. Zij zijn single. Maar de ene single is de andere niet. Waar de media vaak kiezen voor het beeld van de jonge, zoekende, al dan niet happy single, is de realiteit veel genuanceerder. Dit boek doorbreekt de klassieke clichébeelden.