fbpx
 

Bel mij terug

 

Stuur ons een mail

info@vaiforte.com

Alles wat jij moet weten over rouw, verlies en verdriet!

18 t/m 22 februari 2020
met Manu Keirse, Marijke Fonteyn & Manuela May

Voor iedereen die worstelt in privé of werk met rouw, verlies of verdriet. Hoe ga je hier zelf mee om of help je anderen hierbij. Exclusieve en persoonlijke begeleiding door Manu Keirse, Marijke Fonteyn en Manuela May gedurende deze vijfdaagse life-changing experience.

Elkaar helpen bij verlies en verdriet...

Manu Keirse is Emiratus hoogleraar, faculteit geneeskunde KU Leuven, auteur van diverse bestsellers en dé specialist bij uitstek in verlieskunde.

Deze reis is voor iedereen die geconfronteerd wordt met verlieservaringen. Verlies door overlijden, verlies van werk, een ongeneeslijke ziekte, verlies door onrecht,… Hoe ga je om met verdriet en verlies bij jezelf of mensen die onder je verantwoordelijkheid vallen of beroep doen op je hulp en zorg. 

Op basis van ervaringen van zorgverleners bieden wij concrete inzichten en hulp voor het omgaan met verdriet en verlies bij collega’s, personeelsleden, patiënten, klanten en ook jezelf. 

Ook al bestaat er een grote diversiteit aan verlieservaringen en reageren verschillende mensen hierop steeds op een unieke wijze, toch zijn er universele reactiepatronen te herkennen. In deze gedachtewisselingen wordt door Manu, Marijke en Manuela aangegeven hoe je mensen kunt helpen om verlies adequaat te overleven, hoe je dit proces kunt ondersteunen en ook mensen kunt helpen om zich opnieuw aan het leven toe te vertrouwen.

Onze coaches en inspirators maken je duidelijk hoe jezelf weer stappen vooruit kunt zetten en voor mensen in verdriet het verschil kunt maken. 

Wat maakt deze reis zo uniek?

We nemen je mee naar het prachtige en authentieke Ostuni in Zuid-Italië waar Manu Keirse jou exclusief en persoonlijk begeleidt. Een ongedwongen aanpak met aandacht voor ieders verhaal. Geen sprekerszaal, wel een prachtige omgeving waar je samen met andere professionals ervaringen kan delen en de nodige handvatten en inzichten krijgt om anderen maar ook jezelf te helpen bij verlies en verdriet. 

Uniek aan deze reis is dat Manu Keirse zelf middenin de groep staat en niet alleen de spreker is,  maar ook meereist, deelneemt aan activiteiten, samen eten, zeer persoonlijk bereikbaar voor advies, het delen van ervaringen of gewoon een goed gesprek. Deze combinatie is uniek, zo dichtbij kom je anders nooit.

Manuela May, inspirerend gastspreekster, komt tijdens deze reis vertellen over haar eigen ervaringen na het verlies van haar dochter. Hoe werd zij opgevangen door hulpverleners en professionals en hoe zij dit grote verlies als inspiratiebron zag om anderen te helpen.  

* Het is belangrijk om onze algemene voorwaarden en reisvoorwaarden te lezen. Gezien de geografische ligging is deze reis niet geschikt voor mindervaliden.

 

 • 5 dagen - 4 nachten
 • Italië - Ostuni
 • Exclusieve begeleiding door Manu Keirse en Marijke Fonteyn
 • Extra: Manuela May, inspirerend gastspreekster
 • Kleine groep tot maximaal
  12 personen
 • Volledig verzorgde reis
 • Exclusief & professioneel
 • Culinair genieten op hoog niveau
 • 2.750 p.p. all-in (ex BTW)
 • 500 korting op de totaalprijs bij inschrijving met 2 personen
 • Liever in delen betalen? Dat kan!

Begeleidende coaches voor deze professionele reis:

Vai Forte - manukeirse

Prof. Dr. Em.

:

Manu Keirse

Manu Keirse is Emiratus hoogleraar verliesverwerking Faculteit geneeskunde KU Leuven, doctor in de geneeskunde en dé specialist in België en Nederland als gaat het over verlies. Hij schreef verschillende bestsellers die vertaald werden in vele talen. Manu Keirse gaat dieper in op de verschillende soorten van rouw. Verlies door de dood, maar ook verliessituaties die – vaak onterecht – onderbelicht blijven, zoals verlies van gezondheid, werk of toekomstperspectief. Dus verlies en rouw in de ruimste betekenis van het woord.

“Je moet rouw niet verwerken, maar overleven.” Het woord ‘verwerken’ gebruikt Keirse liever niet. Hij wil het zelfs verbannen. Want hoe vaak word je niet gevraagd: “Heb je dat nu nog niet verwerkt?”. “Alsof rouw en verdriet over en voorbij zouden gaan”, zegt Keirse. “Als je kind sterft, draag je dat je verdere leven met je mee. Dat wil niet zeggen dat je voortdurend in tranen bent, wel dat je tot op je sterfbed je kind blijft missen.” Daarom spreekt hij liever over ‘overleven’.

Manu Keirse introduceerde ook het begrip ‘levend verlies’, voor situaties met een naaste met een blijvende beperking of een psychische kwetsbaarheid die niet zomaar verdwijnt. Word je hiermee geconfronteerd, dan doet dit verdriet en pijn, het geeft je een gevoel van onmacht en onzekerheid. Hoe leer je als ouder, partner of naaste van nu en morgen leven met een ‘levend verlies’? Hoe geef je dit een plaats in je leven en pas je je aan aan deze werkelijkheid?

De samenleving staat ook niet altijd stil bij de rouwpijnen van zelfstandig ondernemers of werknemers die afscheid (hebben) moeten nemen van hun werk of onderneming. Een faillissement of ontslag betekent niet alleen ‘gedwongen’ afstand nemen van werk, maar vaak ook van een levensproject. Hoe ga je om met verlies van baan en positie?

Manu Keirse geeft de handvatten om anders aan het leven vast te houden als je met een groot verlies geconfronteerd wordt.

Marijke Fonteyn

Coach

:

Marijke Fonteyn

Marijke Fonteyn is bezieler en oprichter van de zeer succesvolle vzw ‘WonderWijven’, die inmiddels meer dan 22.000 leden telt. Hier verbindt zij vrouwen die met twee voeten in het leven staan, maar zich ook bewust zijn van hun intuïtie en daar schaamteloos naar handelen. Bezieling, verbinding, groei en spiritualiteit op haar eigenwijze manier bij de mensen brengen, dàt is wat Fonteyn doet. Zowel persoonlijk als voor bedrijven.

“Iedereen heeft een buikgevoel, een aanvoelen, maar de meeste mensen doen daar niets mee. Ondertussen is het duidelijk dat het luisteren en handelen naar je intuïtie een wereld van verschil maakt en een positieve wending kan geven aan het pad dat je bewandelt. Je intuïtie herkennen, dat kun je leren en je intuïtie gebruiken, dat doe je eigenlijk al veel meer dan je denkt.” Fonteyn spreekt ook uit eigen ervaring: “Ik heb heel lang in het bedrijfsleven gewerkt, tot ik in 2016 ziek werd. Dan begin je na te denken over wat er nu eigenlijk echt belangrijk is. WonderWijven is hier een logisch gevolg van. Ik heb de groep opgericht vanuit een eigen gemis naar een plek waar ik gewoon mezelf kon zijn en waar het hele plaatje klopt. Ik had geen doordachte strategie, ik handelde echt vanuit mijn gevoel.”

Vanuit haar eigen jarenlange ervaring als leidinggevende in het bedrijfsleven bundelt zij al haar kennis, met veel liefde en uiteraard ook intuïtie, tot eigenzinnige en persoonlijke trainingen voor bedrijven. Bedrijven die ervoor durven kiezen om instant én intrinsieke verandering en bewustzijn te creëren bij hun managers, maar die er tegelijk niet voor terugdeinzen om zélf ook feedback terug te krijgen. Doel is om mensen in hun eigen authentieke kracht te zetten en ook het bedrijf terug te verbinden met hun bezieling.

Zin en richting geven. Bewust worden en bewust maken. Blinde vlekken benoemen en de waarheid niet uit de weg gaan.

Manuela May

Inspirator

:

Manuela May

In 2012 stortte de wereld van Manuela May en dat van haar gezin in. Dochter Ximena Pieterse werd op vijtienjarige leeftijd vermoord. Hoe donker het ook is, Manuela helpt en inspireert anderen om weer licht aan het einde van de tunnel te kunnen zien.

“Je hele leven bestaat uit keuzes maken. Ga je links of rechts? Maak je die keuzes intuïtief, bewust of misschien allebei.
Vragen die wij onszelf ons hele leven op bepaalde moment stellen.

Zo heeft het overlijden van onze Ximena mij persoonlijk wel de figuurlijke ‘schop onder mijn kont’ gegeven. Ondanks het verdriet en verlies heeft het mij zoveel gebracht: een nieuwe blik naar mijzelf, zoveel positiviteit en relativeringsvermogen.

Ximena is altijd mijn spiegel geweest en dat zal ze altijd blijven. Zij heeft mij laten zien en laat mij nog steeds zien dat het leven mooi is. Haar lijfspreuk is “Achter de wolken schijnt de zon …. Altijd!” Hoe donker het ook is, er komt een moment van licht aan het einde van de tunnel. Dat is wat mij laat relativeren. Mij met beide voeten op de grond houdt. Mij laat dromen en mij er toe zet om anderen te helpen en te inspireren.

We treuren om haar dood en vieren haar leven…. ieder jaar weer.

Ik zie het leven als een hartslag met ups en downs en tussenpozen. De ups en downs kunnen hoog en diep zijn, in mijn geval soms héél diep, maar het komt altijd terug in de fase van pauze. Daar waar je kan voelen en verwerken wat die ups of downs met je gedaan hebben. Daar waar je kan leren van je fouten en van de dingen die wel voor je werken, die bij je passen. Zodat je lessen kan meenemen en vooruit kan kijken.”

Aanbieding 2 personen:

Schrijf in met twee personen en ontvang een korting van € 500 op de totaalprijs

Onze reizen zijn inclusief:

Een reis met Vai Forte betekent dat alles tot in de puntjes is geregeld zodat jij je experience zorgeloos kunt beleven. Je wordt volledig ontzorgd.

Vervoer, overnachtingen, eten en drinken, coaching, alles is perfect geregeld. Kwaliteit en een uitmuntende service gegarandeerd. We nemen je mee naar de beste lokale adressen om heerlijk culinair te genieten en ondernemen inspirerende activiteiten in de omgeving. 

Nog voor de reis begint ontvang je van ons een welkomstpakket met een gepersonaliseerde koffer. Tijdens je verblijf laten we je kennis maken met bijzondere producten die voor je klaar staan. Geheel afgestemd op jouw persoonlijke smaak en wensen! Wij geven jou alle tools om volledig op jezelf te focussen.

Bij terugkomst voorzien we ook nog de nodige opvolging en houden we contact. Ook dan staan we nog steeds voor jou klaar. 

* Het is belangrijk om onze algemene voorwaarden en reisvoorwaarden te lezen. Gezien de geografische ligging is deze reis niet geschikt voor mindervaliden.

 

 • Alle coachingsessies
 • Activiteiten en ontspanning
 • Vliegtickets heen & terug
 • 5 dagen - 4 nachten
 • Vervoer ter plaatse
 • Ontbijt, lunch, diner en tussendoortjes. Culinair genieten bij lokale adresjes
 • Lokale dranken
 • Welkomstpakket en gepersonaliseerde koffer
 • Badkamerpakket met alle nodige producten (persoonlijk afgestemd)
 • Professionele opvolging na de reis
 • 2.750 p.p. all-in (ex BTW)
 • Liever in delen betalen? Dat kan!

Hier gaan we heen

We verblijven in het gloednieuwe Dimora Celeste Guest House in Ostuni.
Het prachtige Ostuni (‘het witte stadje’) is één van de mooiste steden van Puglia. Hier heb je een prachtig uitzicht op de Adriatische zee.
We nemen je mee naar bijzondere lokale adresjes waar je hartelijk ontvangen wordt, culinair verwend wordt
en vooral geniet van de bijzondere authentieke sfeer.

Ik ga ervoor en wil mee...

Vul onderstaand jouw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op om deze reis van A tot Z door te spreken. Uiteraard zit je in deze fase van het proces nog nergens aan vast.