fbpx
 

Bel mij terug

 

Stuur ons een mail

info@vaiforte.com

Omgaan met verlies
en verdriet

Madeira - 9 t/m 14 januari 2020
met Manu Keirse, Manuela May
en Marijke Fonteyn

Heb jij of iemand uit jouw nabije omgeving te maken met een ernstig verlies?
Het verlies van een dierbare, een echtscheiding, een ongeneeslijke ziekte, verlies van je werk, leven met iemand met een beperking, verlies door onrecht,…
Je weet hierdoor niet meer hoe je verder moet in het leven.


Elkaar helpen bij verlies en verdriet...

Manu Keirse is Emeritus hoogleraar, faculteit geneeskunde KU Leuven, auteur van diverse bestsellers en dé specialist bij uitstek in verlieskunde.  Manu Keirse reist van donderdag tm zaterdag met ons mee en dat is uniek, want zo krijg je een heel persoonlijke begeleiding, steeds bereikbaar voor advies of gewoon een goed gesprek. Het tweede deel van de reis (van zondag tm dinsdag) begeleiden Manuela May en Marijke Fonteyn jou. Zeker weten dat alledrie onze coaches jou op elk hun eigen wijze zullen inspireren!

Mensen in verdriet en hun omgeving stellen zich allerlei vragen: Is het normaal dat je je na maanden nog zo verdrietig voelt? Is het nog ooit mogelijk om weer van het leven te genieten? Is het normaal dat je na een jaar nog kunt huilen om de dood van je moeder? Reageert ieder mens op dezelfde manier? Is het juist dat de tijd ‘alle wonden heelt’? Hoe kun je iemand in verdriet helpen en troosten? Hoe kun je een collega, die zijn partner of een kind heeft verloren, tegemoet treden op de eerste dag van zijn werkhervatting? Deze en vele andere vragen worden frequent gesteld door mensen in verdriet en hun omgeving.

Om verlies te overleven moet je rouwarbeid verrichten. Je kunt mensen hierbij helpen of het hen moeilijker maken. Het is een opdracht van elke burger om mensen hierin behulpzaam te zijn. Maar misvattingen over wat adequaat omgaan is met verdriet maken dat velen niet naar mensen in verdriet durven gaan of verkeerd reageren.

Deze dagen kunnen zowel mensen in verdriet zelf als hun familie, hun vrienden, hun studie- en werkomgeving leren wat helpt en niet helpt om te overleven. Meer weten kan je in verdriet helpen om je eigen reacties en gevoelens te verstaan en je beter te handhaven op moeilijke momenten. Als omgeving kun je leren de juiste ondersteuning te bieden en mensen in die cruciale periode van hun leven niet in de steek te laten.

Wat maakt deze reis zo uniek?

Het contact tussen jou en onze coaches is zeer persoonlijk en bereikbaar. Manu Keirse, Manuele May en Marijke Fonteyn staan zelf middenin de groep, samen reizen, eten, activiteiten ondernemen in een ongedwongen maar professionele sfeer. Deze combinatie is uniek en exclusief , zo dichtbij kom je anders nooit.

Gedurende het eerste gedeelte van de reis (donderdag tm zaterdag) begeleidt Manu Keirse jou persoonlijk. Het tweede gedeelte van de reis (zondag tm dinsdag) begeleiden Manuela May en Marijke Fonteyn jou. Een professionele maar ongedwongen aanpak met aandacht voor ieders verhaal. Geen sprekerszaal, wel aan jezelf werken in een prachtige omgeving.

Het doel van deze reis is om jou de handvatten en inzichten te geven waarmee je verder kan in het leven of om anderen te helpen hiermee om te gaan.

* Belangrijke informatie! Gezien de geografische ligging is deze reis niet geschikt voor mensen met een fysieke beperking. Verder is het belangrijk om ook onze algemene voorwaarden en reisvoorwaarden te lezen.

 

 • 3 top professionals - Manu Keirse, Marijke Fonteyn & Manuela May
 • Kleine groep tot maximaal
  12 personen
 • Reis bevat twee delen
 • Groeps- en individuele sessies
 • Professionele begeleiding en ondersteuning
 • Alle coaches zijn bereikbaar en dichtbij
 • Voor- en natraject
 • 2.795 p.p. all-in*
 • 500 korting op de totaalprijs bij inschrijving met 2 personen
 • Liever in delen betalen? Dat kan!

Wat vonden deelnemers van deze reis

Onze gasten beoordeelden deze reis met een 9,3.
Met trots tonen wij onderstaande reviews en reacties van deelnemers die met ons meereisden naar Madeira. 

Begeleidende coaches voor deze persoonlijke reis:

Vai Forte - manukeirse

Prof. Dr. Em.

:

Manu Keirse

Manu Keirse is Emeritus hoogleraar verliesverwerking Faculteit geneeskunde KU Leuven, doctor in de geneeskunde en dé specialist in België en Nederland als het gaat over verlies. Hij schreef verschillende bestsellers die vertaald werden in vele talen. Manu Keirse gaat dieper in op de verschillende soorten van rouw. Verlies door de dood, maar ook verliessituaties die – vaak onterecht – onderbelicht blijven, zoals verlies van gezondheid, werk of toekomstperspectief.

“Je moet rouw niet verwerken, maar overleven.” Het woord ‘verwerken’ gebruikt Keirse liever niet. Hij wil het zelfs verbannen. Want hoe vaak word je niet gevraagd: “Heb je dat nu nog niet verwerkt?”. “Alsof rouw en verdriet over en voorbij zouden gaan”, zegt Keirse. “Als je kind sterft, draag je dat je verdere leven met je mee. Dat wil niet zeggen dat je voortdurend in tranen bent, wel dat je tot op je sterfbed je kind blijft missen.” Daarom spreekt hij liever over ‘overleven’.

Manu Keirse introduceerde ook het begrip ‘levend verlies’, voor situaties van een naaste met een blijvende beperking of een psychische kwetsbaarheid die niet zomaar verdwijnt. Word je hiermee geconfronteerd, dan doet dit verdriet en pijn, het geeft je een gevoel van onmacht en onzekerheid. Hoe leer je als ouder, partner of naaste van nu en morgen leven met een ‘levend verlies’? Hoe geef je dit een plaats in je leven en pas je je aan aan deze werkelijkheid?

De samenleving staat ook niet altijd stil bij de rouwpijnen van zelfstandige ondernemers of werknemers die afscheid (hebben) moeten nemen van hun werk of onderneming. Een faillissement of ontslag betekent niet alleen ‘gedwongen’ afstand nemen van werk, maar vaak ook van een levensproject. Hoe ga je om met verlies van baan en positie?

Manu Keirse geeft de handvatten om anders aan het leven vast te houden als je met een groot verlies geconfronteerd wordt.

Marijke Fonteyn

Coach

:

Marijke Fonteyn

Marijke Fonteyn is bezielster en oprichtster van de zeer succesvolle vzw ‘WonderWijven’, die inmiddels meer dan 23.000 leden telt. Hier verbindt zij vrouwen die met twee voeten in het leven staan, maar zich ook bewust zijn van hun intuïtie en daar schaamteloos naar handelen. Bezieling, verbinding, groei en spiritualiteit op haar eigenwijze manier bij de mensen brengen, dàt is wat Fonteyn doet. Zowel persoonlijk als voor bedrijven.

“Iedereen heeft een buikgevoel, een aanvoelen, maar de meeste mensen doen daar niets mee. Ondertussen is het duidelijk dat het luisteren en handelen naar je intuïtie een wereld van verschil maakt en een positieve wending kan geven aan het pad dat je bewandelt. Je intuïtie herkennen, dat kun je leren en je intuïtie gebruiken, dat doe je eigenlijk al veel meer dan je denkt.” Fonteyn spreekt ook uit eigen ervaring: “Ik heb heel lang in het bedrijfsleven gewerkt, tot ik in 2016 ziek werd. Dan begin je na te denken over wat er nu eigenlijk echt belangrijk is. WonderWijven is hier een logisch gevolg van. Ik heb de groep opgericht vanuit een eigen gemis naar een plek waar ik gewoon mezelf kon zijn en waar het hele plaatje klopt. Ik had geen doordachte strategie, ik handelde echt vanuit mijn gevoel.”

Vanuit haar eigen jarenlange ervaring als leidinggevende in het bedrijfsleven bundelt zij al haar kennis, met veel liefde en uiteraard ook intuïtie, tot eigenzinnige en persoonlijke trainingen voor bedrijven. Bedrijven die ervoor durven kiezen om instant én intrinsieke verandering en bewustzijn te creëren bij hun managers, maar die er tegelijk niet voor terugdeinzen om zélf ook feedback terug te krijgen. Doel is om mensen in hun eigen authentieke kracht te zetten en ook het bedrijf terug te verbinden met hun bezieling.

Zin en richting geven. Bewust worden en bewust maken. Blinde vlekken benoemen en de waarheid niet uit de weg gaan.

781bfdb3-8cde-412e-a537-950a43cc15ad

Coach & inspirator

:

Manuela May

In 2012 stortte de wereld van Manuela May en dat van haar gezin in. Dochter Ximena Pieterse werd op vijtienjarige leeftijd vermoord. Hoe donker het ook is, Manuela helpt en inspireert anderen om weer licht aan het einde van de tunnel te kunnen zien.

“Je hele leven bestaat uit keuzes maken. Ga je links of rechts? Maak je die keuzes intuïtief, bewust of misschien allebei.
Vragen die wij onszelf ons hele leven op bepaalde moment stellen.

Zo heeft het overlijden van onze Ximena mij persoonlijk wel de figuurlijke ‘schop onder mijn kont’ gegeven. Ondanks het verdriet en verlies heeft het mij zoveel gebracht: een nieuwe blik naar mijzelf, zoveel positiviteit en relativeringsvermogen.

Ximena is altijd mijn spiegel geweest en dat zal ze altijd blijven. Zij heeft mij laten zien en laat mij nog steeds zien dat het leven mooi is. Haar lijfspreuk is “Achter de wolken schijnt de zon …. Altijd!” Hoe donker het ook is, er komt een moment van licht aan het einde van de tunnel. Dat is wat mij laat relativeren. Mij met beide voeten op de grond houdt. Mij laat dromen en mij er toe zet om anderen te helpen en te inspireren.

We treuren om haar dood en vieren haar leven…. ieder jaar weer.

Ik zie het leven als een hartslag met ups en downs en tussenpozen. De ups en downs kunnen hoog en diep zijn, in mijn geval soms héél diep, maar het komt altijd terug in de fase van pauze. Daar waar je kan voelen en verwerken wat die ups of downs met je gedaan hebben. Daar waar je kan leren van je fouten en van de dingen die wel voor je werken, die bij je passen. Zodat je lessen kan meenemen en vooruit kan kijken.”

Aanbieding 2 personen:

Neem je partner, vriend of vriendin mee op deze reis en ontvang een korting van € 500


Onze reizen zijn inclusief:

Een reis met Vai Forte betekent dat alles tot in de puntjes is geregeld zodat jij je experience zorgeloos kunt beleven. Je wordt volledig ontzorgd.

Vervoer, overnachtingen, eten en drinken, coaching, alles is perfect geregeld. Kwaliteit en een uitmuntende service gegarandeerd. We nemen je mee naar de beste lokale adressen om heerlijk culinair te genieten en ondernemen inspirerende activiteiten in de omgeving. Tijdens al deze activiteiten zijn ook de coaches aanwezig, ongedwongen, persoonlijk en steeds bereikbaar voor een gesprek of gewoon gezellig samen zijn. 

Nog voor de reis begint ontvang je van ons een welkomstpakket met een gepersonaliseerde koffer. Tijdens je verblijf laten we je kennis maken met bijzondere producten die voor je klaar staan. Geheel afgestemd op jouw persoonlijke smaak en wensen! Wij geven jou alle tools om volledig op jezelf te focussen.

Bij terugkomst voorzien we ook nog de nodige opvolging en houden we contact. Ook dan staan we nog steeds voor jou klaar. 

* Belangrijke informatie! Gezien de geografische ligging is deze reis niet geschikt voor mensen met een fysieke beperking. Verder is het belangrijk om ook onze algemene voorwaarden te lezen. 

 

 • Alle coachingsessies in groep en individueel
 • Activiteiten en ontspanning
 • Vliegtickets heen & terug
 • 6 dagen - 5 nachten in het gloednieuwe Calheta Boutique Houses
 • Gebruik van het verwarmd zwembad
 • Vervoer op Madeira
 • Ontbijt, lunch, diner en tussendoortjes. Culinair genieten bij lokale adresjes
 • Lokale dranken
 • Welkomstpakket en gepersonaliseerde koffer
 • Badkamerpakket met alle nodige producten (persoonlijk afgestemd)
 • Professionele opvolging na de reis
 • 2.795 p.p. all-in*
 • Liever in delen betalen? Dat kan!

Hier gaan we heen

We verblijven in de gloednieuwe luxe villa’s van Calheta Boutique Houses op het eiland Madeira.
Op deze locatie heb je een spectaculair uitzicht over de Atlantische Oceaan.
Een droomplek waar je tot rust kan komen en alleen maar aan jezelf hoeft te denken.
Lees hier het inspirerende verhaal van onze Nederlandse gastheer Dave en gastvrouw Anne.

Ik ga ervoor en wil mee...

Vul onderstaand jouw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op om deze reis van A tot Z door te spreken. Uiteraard zit je in deze fase van het proces nog nergens aan vast.