fbpx

Tailormade experiences

Een reis met Vai Forte komt nooit standaard van de plank, maar is altijd een unieke maatwerk experience. Reislocatie, coaches/sprekers en programma worden perfect afgestemd op de doelstelling van het individu of groep.

Nooit standaard...

Een reis met Vai Forte past altijd als een warme jas. Wij koppelen onze ervaring, locaties en professionals aan jouw doelstelling en zorgen er op deze manier voor dat talenten worden benut en passies worden geleefd. Onze nationale en internationale professionals hebben jarenlange ervaring binnen hun vakgebied. Zij zorgen tijdens de experience voor persoonlijke begeleiding, geven advies, fungeren als klankbord én zetten je ertoe aan de gestelde doelen te bereiken. 

Zo wordt elke reis van Vai Forte een tailormade experience met maximaal effect!

Een impressie van onze prachtige locaties

Onze coaches en inspirators

Vai Forte - manukeirse

Prof. Dr. Em.

:

Manu Keirse

Manu Keirse is Emeritus hoogleraar verliesverwerking Faculteit geneeskunde KU Leuven, doctor in de geneeskunde en dé specialist in België en Nederland als het gaat over verlies. Hij schreef verschillende bestsellers die vertaald werden in vele talen. Manu Keirse gaat dieper in op de verschillende soorten van rouw. Verlies door de dood, maar ook verliessituaties die – vaak onterecht – onderbelicht blijven, zoals verlies van gezondheid, werk of toekomstperspectief.

“Je moet rouw niet verwerken, maar overleven.” Het woord ‘verwerken’ gebruikt Keirse liever niet. Hij wil het zelfs verbannen. Want hoe vaak word je niet gevraagd: “Heb je dat nu nog niet verwerkt?”. “Alsof rouw en verdriet over en voorbij zouden gaan”, zegt Keirse. “Als je kind sterft, draag je dat je verdere leven met je mee. Dat wil niet zeggen dat je voortdurend in tranen bent, wel dat je tot op je sterfbed je kind blijft missen.” Daarom spreekt hij liever over ‘overleven’.

Manu Keirse introduceerde ook het begrip ‘levend verlies’, voor situaties van een naaste met een blijvende beperking of een psychische kwetsbaarheid die niet zomaar verdwijnt. Word je hiermee geconfronteerd, dan doet dit verdriet en pijn, het geeft je een gevoel van onmacht en onzekerheid. Hoe leer je als ouder, partner of naaste van nu en morgen leven met een ‘levend verlies’? Hoe geef je dit een plaats in je leven en pas je je aan aan deze werkelijkheid?

De samenleving staat ook niet altijd stil bij de rouwpijnen van zelfstandige ondernemers of werknemers die afscheid (hebben) moeten nemen van hun werk of onderneming. Een faillissement of ontslag betekent niet alleen ‘gedwongen’ afstand nemen van werk, maar vaak ook van een levensproject. Hoe ga je om met verlies van baan en positie?

Manu Keirse geeft de handvatten om anders aan het leven vast te houden als je met een groot verlies geconfronteerd wordt.

Psychiater

:

Dirk De Wachter

Dirk De Wachter is psychiater-psychotherapeut en diensthoofd systeem- en gezinstherapie aan het Universitair Psychiatrisch Centrum van de K.U. Leuven, campus Kortenberg. Hij is opleider en supervisor in de gezinstherapie in verschillende centra in binnen- en buitenland. Hij is een veelgeprezen auteur en schreef diverse bestsellers, waaronder het maatschappijkritische Borderline Times, Liefde-Een onmogelijk verlangen? en Museum Dirk De Wachter.

Dirk De Wachter verwierf in 2012 meer bekendheid in België en Nederland met zijn succesboek ‘Borderline Times’. Hierin past De Wachter de negen criteria van borderline toe op de hedendaagse samenleving. En die voldoet uitstekend aan de diagnose in de gehele westerse consumptiemaatschappij. Want alom heerst een chronisch gevoel van leegte, bijna iedereen worstelt met zijn eigen identiteit, zinloos geweld flakkert keer op keer op, we paren even intense als instabiele relaties aan een grote verlatingsangst en zijn de slaaf van voortdurend wisselende begeertes en impulsen. Het resultaat is dat we ons nog nooit zo van god verlaten, ongelukkig en eenzaam hebben gevoeld, claimt De Wachter.

Door zijn boeken en vele publieke optredens brengt hij het onderwerp ‘psychiatrie’ op een zeer verteerbare manier naar een groot publiek. Psychiater worden was voor De Wachter een heel bewuste keuze, al vanaf zijn vijftiende wist hij dat hij maar één ding wilde in zijn leven: ‘kijken in het hoofd van de mens’. 

Feike Cats foto

Inspirator

:

Feike Cats

Feike is een van de meest inspirerende coaches in zijn vakgebied. Zijn enthousiasme en unieke kijk op het leven zorgen ervoor dat je van elke dag een feestje maakt. Hij prikkelt je mentale creativiteit en zorgt voor een vernieuwde positieve flow in jouw leven, dit zowel persoonlijk als op zakelijk vlak.

“Expert verleuker”, zo noemt Feike zichzelf. Hier word je toch gewoon vrolijk van! Feike wordt veel gevraagd voor workshops, presentaties en trainingen. Schrijver van de boeken “Theorie bestaat niet”, “Het inspiratieboek voor Klantenthousiasme” en “Verleuken kan iedereen”.

Tijdens onze reizen leert Feike jou hoe gelukkiger in het leven te staan en jouw leven en dat van anderen te verleuken. Een unieke kans om van deze top expert 1 op 1 advies te krijgen. Go for it!

Inspirator

:

Jilles Eissen

Van bankier tot succesvol brouwer: Jilles werkte voor advocatenkantoor KPMG en een adviesbureau dat was gericht op het verbeteren van bedrijfsprocessen, voordat hij in 2001 bij de Rabobank belandde. Hij vervulde er diverse functies, onder meer bij de afdeling ‘Trade Services’, die ondernemers behulpzaam is in het internationale betalingsverkeer. Uiteindelijk werd hij directeur bedrijven bij de plaatselijke bank in Barneveld-Voorthuizen. “Dat klinkt misschien niet spannend, maar het is een van de meest ondernemende regio’s van Nederland. Ik heb er een prachtige tijd beleefd.”

Toch kwam na twaalf-en-half jaar het moment dat hij zich realiseerde dat hij eigenlijk ‘aan de verkeerde kant van de tafel zat’. Hij wilde liever zelf ondernemer worden. Dat gevoel leefde ook bij zijn beste vriend, Mirko Schnitzler, met wie hij in hun studententijd een adviesbureau had gehad dat bemiddelde tussen studenten en het MKB. Ze vatten het plan op om samen te gaan werken.

Eissen en Schnitzler zijn beiden foodies. Ze houden van koken, smaken combineren en gastronomie. Toen ze startten met onderzoek naar alcoholvrij bier was daar de bestaande markt. die voldeed niet aan hun droom. Een alcoholvrij bier met een bite. Ze gingen niet over één nacht ijs en besteedden eerst tien maanden aan onderzoek en ontwikkeling. Ze kregen veel sceptische reacties. “Dat kan helemaal niet wat jullie willen, zeiden mensen dan. Maar we hebben doorgezet. Dat resulteerde uiteindelijk in ons bedrijf: Braxzz. Braxtor is Latijn voor brouwer, de eerste Z staat voor zero compromis, de tweede voor zero alcohol.

Tot hun geringe verrassing werd hun eerste alcoholvrije bier binnen de kortste keren een enorm succes. “We hadden wel op wat publiciteit gehoopt, maar kregen direct aandacht in de internationale pers. Amerika, Japan, een artikel in een trendrapport en als eerste producent van een alcoholvrij bier waren we welkom op een gerenommeerd bierfestival in Londen.” Braxzz wordt verkocht in vijftien landen, bijzonder is het enorme aantal van driehonderd verkooppunten in Finland. In Nederland zijn er vierhonderdvijftig en groeiend.

Jilles geniet volop. “Het is een hele reis die we de afgelopen maanden hebben gemaakt. Het is hard werken, maar we genieten van het ondernemerschap. Het is prachtig, zeker om het samen met mijn beste vriend te doen. Het was ooit springen, durven springen. Best een lastige voor mij. Zekerheden opgeven. Uiteindelijk spring je en was het heel bevrijdend. Dingen groeien als je je hart volgt.”

Coach

:

Menno Siebinga

Als zorgprofessional heeft Menno vijftien jaar ervaring in de gezondheidszorg. Naast fysiotherapeut is hij voormalig wereldkampioen escrima, een in Nederland nauwelijks bekende vechtsport, maar zeer populair op de Filipijnen. Siebenga gaf in binnen- en buitenland v
italiteitstrainingen aan ondernemers en bedrijven, van Nestlé tot de politie en van Akzo Nobel tot de Feyenoord Academy.

Menno pakt jouw lichamelijke en mentale klachten aan. Vanuit zijn Holistische benadering leert hij jou de nodige technieken hoe je verandering in jouw leven tot stand kan brengen en blijvend behouden. Het ‘transformeren’ van mensen is dé specialiteit van Menno, mensen waarvan specialisten zeggen dat ze moeten leren leven met hun klachten is voor Menno een extra uitdaging. Met succes bracht hij vele mensen in beweging, letterlijk en figuurlijk.

Coach

:

Marijke Fonteyn

Marijke Fonteyn is bezielster en oprichtster van de zeer succesvolle vzw ‘WonderWijven’, die inmiddels meer dan 23.000 leden telt. Hier verbindt zij vrouwen die met twee voeten in het leven staan, maar zich ook bewust zijn van hun intuïtie en daar schaamteloos naar handelen. Bezieling, verbinding, groei en spiritualiteit op haar eigenwijze manier bij de mensen brengen, dàt is wat Fonteyn doet. Zowel persoonlijk als voor bedrijven.

“Iedereen heeft een buikgevoel, een aanvoelen, maar de meeste mensen doen daar niets mee. Ondertussen is het duidelijk dat het luisteren en handelen naar je intuïtie een wereld van verschil maakt en een positieve wending kan geven aan het pad dat je bewandelt. Je intuïtie herkennen, dat kun je leren en je intuïtie gebruiken, dat doe je eigenlijk al veel meer dan je denkt.” Fonteyn spreekt ook uit eigen ervaring: “Ik heb heel lang in het bedrijfsleven gewerkt, tot ik in 2016 ziek werd. Dan begin je na te denken over wat er nu eigenlijk echt belangrijk is. WonderWijven is hier een logisch gevolg van. Ik heb de groep opgericht vanuit een eigen gemis naar een plek waar ik gewoon mezelf kon zijn en waar het hele plaatje klopt. Ik had geen doordachte strategie, ik handelde echt vanuit mijn gevoel.”

Vanuit haar eigen jarenlange ervaring als leidinggevende in het bedrijfsleven bundelt zij al haar kennis, met veel liefde en uiteraard ook intuïtie, tot eigenzinnige en persoonlijke trainingen voor bedrijven. Bedrijven die ervoor durven kiezen om instant én intrinsieke verandering en bewustzijn te creëren bij hun managers, maar die er tegelijk niet voor terugdeinzen om zélf ook feedback terug te krijgen. Doel is om mensen in hun eigen authentieke kracht te zetten en ook het bedrijf terug te verbinden met hun bezieling.

Zin en richting geven. Bewust worden en bewust maken. Blinde vlekken benoemen en de waarheid niet uit de weg gaan.

781bfdb3-8cde-412e-a537-950a43cc15ad

Coach & inspirator

:

Manuela May

In 2012 stortte de wereld van Manuela May en dat van haar gezin in. Dochter Ximena Pieterse werd op vijtienjarige leeftijd vermoord. Hoe donker het ook is, Manuela helpt en inspireert anderen om weer licht aan het einde van de tunnel te kunnen zien.

“Je hele leven bestaat uit keuzes maken. Ga je links of rechts? Maak je die keuzes intuïtief, bewust of misschien allebei.
Vragen die wij onszelf ons hele leven op bepaalde moment stellen.

Zo heeft het overlijden van onze Ximena mij persoonlijk wel de figuurlijke ‘schop onder mijn kont’ gegeven. Ondanks het verdriet en verlies heeft het mij zoveel gebracht: een nieuwe blik naar mijzelf, zoveel positiviteit en relativeringsvermogen.

Ximena is altijd mijn spiegel geweest en dat zal ze altijd blijven. Zij heeft mij laten zien en laat mij nog steeds zien dat het leven mooi is. Haar lijfspreuk is “Achter de wolken schijnt de zon …. Altijd!” Hoe donker het ook is, er komt een moment van licht aan het einde van de tunnel. Dat is wat mij laat relativeren. Mij met beide voeten op de grond houdt. Mij laat dromen en mij er toe zet om anderen te helpen en te inspireren.

We treuren om haar dood en vieren haar leven…. ieder jaar weer.

Ik zie het leven als een hartslag met ups en downs en tussenpozen. De ups en downs kunnen hoog en diep zijn, in mijn geval soms héél diep, maar het komt altijd terug in de fase van pauze. Daar waar je kan voelen en verwerken wat die ups of downs met je gedaan hebben. Daar waar je kan leren van je fouten en van de dingen die wel voor je werken, die bij je passen. Zodat je lessen kan meenemen en vooruit kan kijken.”

Inspirator

:

Petra Coppens

Petra Coppens is een Belgische schrijfster, inspirator en motivator. Schrijven is altijd haar manier geweest om moeilijke situaties te analyseren en om emoties een plaats te geven. Wanneer Coppens moeder wordt van een tweeling (die veel te vroeg geboren wordt en beperkingen heeft) krijgt het moeder-zijn plotseling een hele andere wending. Ze start noodgedwongen een zoektocht naar oplossingen voor elk individu van haar gezin, maar ook voor het geheel. Haar unieke pad deelt zij graag met anderen bij wie het leven bijzonder loopt, opdat zij hieruit (h)erkenning, moed en inspiratie kunnen halen.

“Na vijftien jaar mama te mogen zijn van drie kinderen lijkt het delen van mijn ervaringen een ‘must’. Vooral omdat mijn jongens allebei geboren zijn met beperkingen. Thomas en Quinten zijn 14 jaar en zijn als twee eiige tweeling op deze aarde gekomen. Al vanaf hun geboorte is het een bijzonder pad met heel veel vallen en opstaan. Als mama beleef ik het ook dikwijls als een moeilijk en eenzaam pad. Omdat ‘mama zijn’ niet altijd van een leien dakje loopt, besloot ik om mijn ervaringen te delen met andere ouders. Verbinding maken met anderen, die met dezelfde struggles zitten, maakt je sterker.”

Boek nu
en krijg je eigen gepersonaliseerde reiskit cadeau!

“Do not be embarrassed by your failures, learn from them
and start again”

Richard Branson

Uitdagingen gaan wij niet uit de weg...

Het samensmelten van onze twee bedrijven of afdelingen loopt niet zoals we hadden verwacht. Cultuurverschillen staan integratie in de weg. Individuele tegenwerking belemmert de teambuilding. Wat kan Vai Forte betekenen?