fbpx

Hoe ga je verder na verlies en verdriet?

Op deze bijzondere reis gaan zowel Manu Keirse als Pascale de Vries met jou mee. Zij bewandelen mee jouw pad en helpen jou weer verder te kunnen gaan in het leven na een groot verlies.

Elk eind geeft een nieuw begin.

Wanneer verlies in je leven komt zal het ergens een keer aandacht van je vragen. Je loopt daarin je eigen pad in je eigen tempo en op jouw moment. Ondanks dat verlies zo bij het leven hoort kan het behoorlijk ontwrichtend zijn, of het nou recentelijk is gebeurd of al langer geleden. Hoe verweef je het verlies in jouw wereld die veranderd is? Hoe kan je zonder los te hoeven laten verder? In de liefde blijf je immers voor altijd verbonden.

Op deze bijzondere reis wordt er zowel in een groep als individueel gewerkt. De begeleiding bestaat uit coaching en 1 op 1 sessies. Pascale maakt graag gebruik van systemisch werk door individuele opstellingen, visualisaties en creativiteit. We gaan de natuur in, zoeken de stilte en het licht op en komen op adem. We doen dat wat er voor jou nodig is om tot de kern te komen. Hoe kan je weer in verbinding komen met de veranderde wereld om je heen en bovenal hoe kom je weer in verbinding met jezelf? 

Door met compassie af te stemmen en ook met humor, maakt Pascale verbinding en probeert ze zoveel mogelijk in het nu te zijn. Wat is er nu nodig om op verhaal te komen. Wat is je verlangen? Misschien heb je eerst terug te keren en te ordenen om te kunnen helen. Pascale loopt graag mee op je pad, om te zijn met dat wat er is, om ideeën vast te leggen, om stil te staan, extra diep adem te halen en ook om te genieten van de plek waar je je op dat moment bevindt. Ze begeleidt je om meer inzicht te krijgen in je eigen kunnen en je dromen om je hart weer op te halen.

Pascale is een gediplomeerd en ervaren coach, staat positief in het leven en vindt het heel belangrijk om iemand te zien zoals hij of zij is. Ze vindt openheid een groot goed om te leren van elkaar en van het leven. Pascale heeft de nodige levenservaring rondom rouw en verlies. Waarbij het verlies van haar broer door zelfdoding een grote rol heeft gespeeld. 

“Na het overlijden van mijn broer door suïcide heb ik letterlijk stil moeten staan om het verlies aan te kunnen kijken. Ik heb opnieuw leren ordenen en herschikken. Ik heb weer gezien hoe thema’s als loyaliteit, aanpassen en zwijgen doorwerken over generaties in mijn systeem. Door hulp te zoeken en meer te gaan lopen kon ik opnieuw afstemmen op wie ik nu ben. Ik ben gaan herontdekken wat voor mij waardevol is. Ik doe weer wat voor mij goed voelt en waar ik blij van word. Op zoek naar de vonk en het geluk! Ik zie dat elke dag de zon op komt. Ook naast het verdriet en het gemis, de liefde blijft!”

Op reis met Manu Keirse...

We nemen je mee naar één van onze prachtige locaties waar Manu Keirse, dé verliesexpert bij uitstek, jou persoonlijk en exclusief zal begeleiden. Manu reist vanaf het begin met ons mee en dat is uniek, want zo krijg je een heel persoonlijk contact, steeds bereikbaar voor advies of gewoon een goed gesprek. Tijdens de reis worden zowel groeps- als individuele 1 op 1 sessies voorzien. Een professioneel programma in een ongedwongen sfeer met aandacht voor ieders verhaal. Naast de sessies is er ook tijd voor ontspanning, culinair genieten en het ontdekken van de regio. 

Mensen in verdriet en hun omgeving stellen zich allerlei vragen: Is het normaal dat je je na maanden nog zo verdrietig voelt? Is het ooit nog mogelijk om weer van het leven te genieten? Is het normaal dat je na een jaar nog kan huilen om de dood van je moeder? Reageert ieder mens op dezelfde manier? Is het juist dat de tijd ‘alle wonden heelt’? Hoe kan je iemand in verdriet helpen en troosten? Manu geeft je alle antwoorden.

Om verlies te overleven moet je rouwarbeid verrichten. Je kan mensen hierbij helpen of ze het, onbewust, moeilijker maken. Manu Keirse leert jou inzichten te krijgen in wat helpt en wat niet helpt om te overleven in deze moeilijke situaties. Meer weten kan je in verdriet helpen om je eigen reacties en gevoelens te verstaan en je beter te handhaven op moeilijke momenten.  Als omgeving kan je leren de juiste ondersteuning te bieden en mensen in die cruciale periode van hun leven niet in de steek te laten. 

Geplande verliesreizen met Pascale

Wij staan voor je klaar...

Onze top professionals begeleiden, geven advies en fungeren als klankbord. Ook na de reis. Inspireren en doelen bereiken is hun missie. Zij zijn stuk voor stuk mensen met een brok aan ervaring en een autoriteit in hun vakgebied of specialisme. Tijdens de reis staan ze zelf ook middenin de groep en dat is uniek, want zo zijn ze altijd dichtbij en bereikbaar voor advies of gewoon een goed gesprek.

Pascale de Vries

Pascale is gediplomeerd coach, naast haar opleidingen neemt Pascale vooral ook haar eigen levenservaring mee. Hoe het overlijden van haar broer door zelfdoding een enorme impact had op haar eigen leven en werk. Zij maakt graag verbinding met jou met oprechte aandacht vanuit haar hart en met haar hoofd.

Ronald & Julie

Wij zijn de bezielers en oprichters van Vai Forte. Gedurende een dag op reis is er veel afwisseling, wij plannen sessies in afwisselend met ontspanning en activiteiten om de regio te verkennen. Wij zijn er om jou te steunen, begeleiden en volledig te ontzorgen tot in de kleinste details. Kortom, wij regelen alles voor jou.

Manu Keirse

Zijn hele leven staat in het teken van anderen helpen omgaan met verlies en verdriet. Manu Keirse is uitgegroeid tot één van de belangrijkste rouwexperts. Toch noemt hij zichzelf liever geen expert, 'de echte experts zijn mensen die verdriet beleven en mij hun diepste gevoelens toevertrouwen, zij zijn mijn professoren'.

Ervaringen van onze klanten